L’escriptura de les dones: genealogies italo-catalanes

Ha estat publicat L’escriptura de les dones: genealogies italo-catalanes, un volum monogràfic de VVAA a cura de Francesco Ardolino i Cèlia Nadal Pasqual (suplement especial de la Revista Italiana d’Estudis Catalans, 2023, vol. 13):

https://www.ediorso.it/l-escriptura-de-les-dones-genealogies-italocatalanes.html

“Novament, la praxis de la genealogia ha estat reivindicada per escriptores i artistes, i reexplorada per part de la crítica i la teoria literària i cultural.
Aquí, la fem servir com a categoria que guia la recerca historiogràfica, però també com un model interpretatiu, dins un àmbit que es defineix a partir de la combinació de dues coordenades: l’abscissa de la creació escrita feta per dones (tant literària com filosòfica) i l’ordenada de l’eix italocatalà, més específica i que naturalment roman permeable a altres casos i tradicions.” (de la Introducció, p. 1).

La publicació inclou articles de: Anna Pagès Santacana, Carla Mira Anton, Amaranta Sbardella, Paula Marqués Hernández, Simone Sari, M. Àngels Francès Díez, Marina Laboreo, Ivet Zwatrzko i Pou, Joan Borja i Sanz, Meritxell Matas Revilla, Maria Carreras i Goicoechea, Laura Sellés Lloret.

Editat amb el suport de l’Institut Ramon Llull i del CAT – Centre d’Estudis Catalans de la Università per Stranieri di Siena. L’AISC agraeix a V. Orazi i a la RiSCat la generosa acollida d’aquest projecte.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Condividi